ABD Suriye’den çekiliyor mu?

ABD Suriye’den çekiliyor mu?

ABONE OL
Ocak 25, 2024 16:02
ABD Suriye’den çekiliyor mu?
0

BEÄžENDÄ°M

ABONE OL

Ä°lk dönemin Amerikan BaÅŸkanı Donald Trump gündeme getirmiÅŸ, kısmen dediÄŸini yapmış ama sözünü tam olarak yerine getirmemiÅŸ, sayısını azaltsa da Suriye’de yüzlerce Amerikan askerini bırakmıştı.

Amerika’nın Suriye’den çıkacağı iddiası bir kez daha gündemde. Ä°ddia Amerikan basınında yer aldı.

Amerika BirleÅŸik Devletleri uzun yıllardır Suriye’de asker bulunduruyor. Terör örgütü PKK/YPG ile eÄŸitimden silah yardımına yakın iliÅŸkide olan ABD önemli bir kararın eÅŸiÄŸinde.

ABD’nin ünlü yayın organlarından Foreign Policy, 4 yetkiliye dayandırdığı haberinde Suriye’den çekilmenin planlandığını yazdı. Haberde ABD’nin Suriye’de yaklaşık 900 asker bulundurduÄŸu hatırlatıldı. Beyaz Saray’ın Suriye’deki misyonu artık gereksiz olarak algıladığı ve buraya yatırım yapmak istemediÄŸi ifade edildi.

Özellikle DEAÅž’ın OrtadoÄŸu’daki durumunun ABD için belirleyici bir sebep olduÄŸu yazıldı.

Haberde Irak’ta DEAÅž’ın 2014’te ayda yaklaşık 850 saldırıda bulunurken 2023’te ayda ortalama sadece 9 saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸi ileri sürüldü.

ABD Suriyeden çekiliyor mu

Suriye’deki durumun Irak’a göre daha karışık olduÄŸuna yer verilen haberde ABD’nin Ä°srail-Filistin geriliminde önceliklerinin deÄŸiÅŸme ihtimaline de dikkat çekildi.

Suriye’den çekilmenin ne zaman ve ne ÅŸekilde olacağı netleÅŸmezken konuyla ilgili iç tartışmaların sürdüğü kaydedildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.